BOŽIĆNA ČESTITKA POBRATIMSTVU, 2018.


  ČESTITKA POBRATIMSTVU, 2018.                                                                           

 Draga braćo i sestre, cijenjena molitvena obitelji!

Nakon trideset i sedam godina i šest mjeseci ukazanja Kraljice Mira u Međugorju  je sve novo. Nova je klima, ozračje koje se ne može tek tako opisati. Ja ga u srcu uspoređujem s Milanskim ediktom kojim je car Konstantin dao slobodu kršćanima i njihovom okupljanju na molitvu, na euharistiju.

Naš Sveti Otac šaljući msgr. Henrika Hosera u Međugorje je učinio svim sljedbenicima i štovateljima Kraljice Mira najveću radost. Međugorska poruka je prošla od zabrane i medijskih progona  pa sve do prihvaćanja i promoviranja Gospinih ukazanja i Međugorskog  pokreta u Crkvi i svijetu. Dragi moji, to je velika milost koju nam je trajno obećavala Kraljica Mira učeći nas da možemo postići sve s molitvom, čak i ratove zaustaviti. Svjesni smo danas  što je naša molitvena zajednica koja je s vjerom i kršćanskim optimizmom okrenuta Gospi i Providnosti Božjoj. Dok se sastajemo tjedno na zajedničku molitvu i klanjanje Presvetom Sakramentu čuvamo onu obiteljsku nit koja nas povezuje u Crkvu koja je jedno srce i jedna duša. Zahvalni smo što će sada svi svećenici moći s radosnim srcem voditi vašu molitvenu zajednicu. Naša molitva je pozitivan pokret i pomak u župi u ovom vremenu kad sve više nestaje molitve u obitelji i molitvenim skupinama. Crkva bez molitve je stablo bez plodova. Tijelo koje živi neplodnost. Obitelj bez molitve je pustinja, tamnica u kojoj  trpe svi – kako roditelji tako i djeca. Naša molitvena zajednica je upaljeno svjetlo na svijećnjaku i svijetli svima u kući.

Dar je i posebna milost biti član molitvene obitelji Pohođenja koju je htjela Kraljica Mira. Odgovorili smo na poziv. Zahvalni smo Bogu za svakog člana i njegovu ustrajnost. Još uvijek smo na putu. Neka vas nikakva pustinja modernih zabluda ne prestraši. Ustrajte u svom pozivu živeći zauzeto i ponizno naš program PET KAMENOVA o kojima već i nadbiskup Hoser  govori u svojim homilijama kao i obraćanju svijetu. Naš poziv je uzvišen: učiniti sve što Ona traži.

Draga braćo i sestre, nitko nas bolje ne može pripremiti za veliki  blagdan Božića – susreta sa živim Bogom od naše Majke. Primimo ju s radosnim srcem u svoju obitelj i svoj život.

Vama i vašim dragima želimo sretan i blagoslovljen Božić  i Novu godinu.

                                                                                                        Vaša koordinatorica, Željka Galić