Gospina poruka, 25 kolovoz 2018.


Gospina poruka, 25.kolovoz 2018.

 

Draga djeco! Ovo je milosno vrijeme. Dječice, više molite, manje pričajte i prepustite Bogu da vas vodi putem obraćenja. Ja sam s vama i ljubim vas mojom majčinskom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. ”

 

Draga moja molitvena obitelji!

Ova  poruka Kraljice Mira nas upozorava  da je ovo vrijeme posebno , milosno. To znači da u  njemu možemo  kao po danu  bolje vidjeti i pronaći našu izgubljenu drahmu. U ovom milosnom vremenu i najokorjelija srca su tako blizu vatri da  se može otopiti svaki led našega  srca. Milosno vrijeme  je naš kršćanski i pedagoški  optimum u kojem svako srce može postići što u drugim okolnostima ne može i neće. Na primjer slavili smo festival mladih, slavili smo blagdan Uzvišenja Križa na Križevcu, neizbrojivo mnoštvo mladih vjernika mole i slave Gospodina. Pretvorili su Međugorje u naš Tabor gdje s Petrom govori naše srce:“Gospodine, dobro nam je ovdje  boraviti i moliti“. Ostat ćemo ovdje svojim duhom i svojim korijenom.! Iz Međugorja se može s punim srcem  oduševljeno poći u sve krajeve i zemlje svijeta. Baš kao i prvi kršćani na sudišta ovog svijeta, u tamnice i među lavove. Milost i kršćanski zanos su jači od svih barijera i poteškoća  na koje nailazi danas Evanđelje i Crkva . Ti mladi apostoli nisu umorni, već oduševljeni Učiteljem i njegovom porukom  za sav svijet. Iza svih Gospinih poruka stoji čvrsta pouka:–kroz molitvu postižemo obraćenje i promjenu svoga srca i života i obraćenje  svega svijeta. Obraćenje nije samo Božje djelo, Božji dar i zahvat, već ljudska aktivnost i otvorenost s velikim povjerenjem u Boga.

Zato su Gospine poruke tako praktične i važne za svakodnevni život pojedinca i obitelji. Moramo se prisjetiti one neplodne smokve za koju se zauzeo vinogradar. Gospodar je dopustio vinogradaru da je okopa, nahrani, zalijeva tj. da ju kultivira i ona odgovara plodovima. Donošenju plodova je predhodila aktivnost. Draga braćo i sestre, poziv na obraćenje je Kristov poziv, poziv Crkve i Kraljice Mira. To nije put u nepoznato. To je put do plodova. Isusova Crkva nije nasad bez plodova.

Zato smo sretni i zahvalni  Bogu na  plodovima obraćenja u Međugorju. Od samog početka do danas. Povijest Gospinih ukazanja u Međugorju je  u stvari povijest suvremenih obraćenja iz svih naroda i jezika.

Upravo svi ti ljudi koji su iz smrti prešli u život, iz mraka na svjetlost od neplodnosti do plodnosti osjećaju veliku majčinsku ljubav s kojom ljubi svu djecu.

Ovog mjeseca ćemo moliti na slijedeće nakane:

  1. Za sve koji su prijatelji, sljedbenici Kraljice Mira da počnu iskreno i ustrajno moliti, moliti skupa, moliti srcem.
  2. Za sve koji ne mole i ne znaju moliti, ne znaju razgovarati sa svojim Bogom. Koji nemaju što dati svojoj Majci da prime dar molitve, te se  bogati vrate u svoj dom u svoju župu.
  3. Za obraćenje  onih koji su okrenuli leđa svom Bogu, svojoj Crkvi i svojoj obitelji.

 

  1. Za našega duhovnika fra. Jozu Zovku i njegovo zdravlje.