Gospina poruka 25. prosinca 2018.


Gospina poruka 25. prosinca 2018.

Draga djeco! Nosim vam mog sina Isusa koji je Kralj mira.

On vam daje mir i neka ne bude samo za vas nego, dječice, nosite ga drugima u radosti i poniznosti. Ja sam s vama i molim se za vas u ovom milosnom vremenu koje vam Bog želi dati. Moja prisutnost je znak ljubavi ovdje dok sam s vama da vas štitim i vodim prema vječnosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. ”

 

Draga molitvena obitelji,

 

u božićnom smo vremenu pa je ovo na osobit način milosno vrijeme. Sin nam je darovan,  kaže nebo. Majka nam govori kako nam donosi svoga sina koji je Kralj mira. Otajstvo Božića je najtoplija radost što mijenja ovaj svijet. Svakoj generaciji i svakom srcu neprestano treba naviještati i otkrivati tu milost. Svako srce čezne za mirom. Ne da se podmititi lažnim programima i sadržajima. Ti darovi nam ostavljaju duboki nespokoj sve dok ne upoznamo i otkrijemo Isusa. On nam je darovan. Njega ne možemo kupiti. Njega ne možemo zaslužiti. On je dar. Otac ga dariva preko Majke svima jer ga svi trebaju i svi ga traže. Taj  nebeski dar svatko od nas može prihvatiti ili odbiti. Zato otužno piše apostol: “K svojima dođe, a oni ga ne primiše.“

Kako je taj dar skriven oholim očima jer je upakiran u siromaštvo i stoga ga mnogi odbacuju kao bezvrijednu ponudu. Pastirima pomaže nebo. Anđeli im donose veliku radost za njih kao i za sav narod. Pođite žurno i naći ćete dijete i majku. Beba vam je u pelenama položena u jasle. To je novorođeni kralj kojeg očekujete  – to je vaš  Mesija  o kojem su govorili i kojeg su naviještali svi proroci.

Nisu strahovali za svoja stada jer su  dali prednost kralju i majci. Betlehemska špilja je postala prva katedrala u kojoj stoluje Bog pa su stoga pastiri i mudraci s Istoka koji su slijedili Njegovu zvijezdu najsretniji ljudi. Tražili su Ga i napokon  našli.  Unatoč svim kušnjama na putu, svim neprilikama ustrajali su i nisu pogriješili. Stoga ih nazivamo mudracima. Samo mudri i priprosti ljudi nemaju problema pred Isusom. Oni otkrivaju u njemu svoga Kralja mira. Majka nas uči da ne bude samo za nas ta milost i radost Božića, već za sve.

„Nosite ga drugima u radosti i poniznosti“. Upravo onako kako su učinili pastiri i kraljevi. Vraćajući se kući odabiru novi put. Radost koja je ispunila njihovo srce u susretu s majkom i djetetom u jaslama je njihovo iskustvo i bogatstvo. Nisu mogli šutjeti o toj milosti.

Božić je i uvijek novo i tako potrebno iskustvo toga svetog blagdanskog susreta s Majkom i Kraljem mira koje ispunja naš život i srce novim mirom. Taj dar se ne može potrošiti poput naše božićne svijeće koju smo mu donijeli zapaliti u znak zahvalne ljubavi za rođendan. Radost i ljubav, mir i blagoslov kojeg nam donosi su božanske trajne vrijednosti koje se od njega kao našeg Boga i Kralja mira prelijevaju iz Njegova srca u naše  – iz Njegove ljubavi u naš život.

Tu radost na najjednostavniji način očitujemo kao našu  božićnu čestitku koja govori o našoj sreći koju darujemo i dijelimo s dugima.

Nova je godina dar svakomu od nas. Hoćemo li pred jaslicama u molitvi pronaći taj drugi put, sretniji i sigurniji  na kojem nas prati Majka. ”Moja prisutnost je znak ljubavi. S vama sam i molim za vas.“ Samo majka može svom djetetu reći ove riječi kad prelazi prag iz stare u novu godinu.

Draga braćo i sestre, ovih blagdana Međugorje je puno hodočasnika svih jezika, puka i naroda. Nadbiskup Međugorja Henryk Hoser u zajedništvu s  papinim  nuncijem i stotinama svećenika okuplja i poučava hodočasnike. Svi su oni poput pastira i mudraca iz Betlehemu svjedoci velike milosti za sav narod. Naša neodgodiva zadaća  i poslanje je pratiti molitvama svako srce,  da ne bude nitko Herod – da se osjeća ugroženim, već blagoslovljen te neka se nitko od nas ne umori i zato se uvijek prisjećajte da ste odabrani.

 

Ovog mjeseca ćemo moliti na slijedeće nakane:

  1. Da sretno u Isusovo Ime počnemo Novu godinu i s Njim svojim Kraljem mira i Njegovom i našom majkom Marijom živimo u miru i radosti osjećajući njihov blagoslov.
  2. Za sve hodočasnike koji su pozvani u Međugorje da nađu Majku i prihvate njezine poruke kao pravilo svakodnevnog života. Napose da ustraju u molitvi, čitanju Svetog pisma, da budu uporni u slavljenju nedjeljne euharistije, te da se odvaže postiti srijedu i petak, te na mjesečnu ispovijed. Tih pet kamenova je naš program i naša snaga.
  3. Za vidioce, biskupa Henrika, sve svećenike koji prate hodočasnike, koji ispovijedaju, poučavaju i navješćuju da ostanu u svemu vjerni Kraljici Mira i njezinim porukama.
  4. Za našega duhovnika fra. Jozu Zovku.

 

 

Draga braćo i sestre pođimo u Novu godinu s novim zanosom i apostolskim žarom. Neka vas u svemu prati Mir i blagoslov božji!