Gospina poruka, 25. rujan 2018.


Gospina poruka, 25. rujan 2018.

“Draga djeco! I priroda vam pruža znakove svoje ljubavi preko plodova koje vam daje. I, vi, ste mojim dolaskom primili obilje darova i plodova. Dječice, koliko ste odgovorili mom pozivu, Bog zna. Ja vas pozivam: Nije kasno, odlučite se za svetost i život s Bogom u milosti i miru! Bog će vas blagosloviti i dati vam stostruko, ako se u Njega ufate. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. ”

Draga molitvena obitelji!

Na početku ove jeseni koja pokazuje raskošne plodove u vinogradima, voćnjacima i nasadima nuka nas i potiče Majka   na zahvalnost  Bogu i njegovoj providnosti. Čovjek je po prirodi zahvalno biće. Već   naš obiteljski  odgoj usađuje u srce i praksu  riječ hvala. Hvala za svakodnevnu roditeljsku  ljubav  i brigu. Zatim odgoj u obitelji i molitva  zahvalnosti  Bogu na njegovoj ljubavi i  svakodnevnim darovima.  Tako već kao djeca prebiremo sa zahvalnošću u srcu darove naših dragih kao i darove dobroga Boga.  Dok gledamo  križ Gospodinov osjećamo  veliku ljubav i zahvalnost u srcu svom Spasitelju. Kraljica Mira nas želi naučiti kad gledamo vinograd i naše voćnjake, naše rodne njive da znamo prepoznati Božju ljubav koja se očituje prema nama. Sve je njegov dar i milost. Trebam naučiti zahvaljivati i moliti.

U svom kršćanskom i građanskom odgoju imamo dane zahvalnosti za plodove zemlje, dane kruha, dan domovinske zahvalnosti. Crkva od uvijek na Staru godinu ima dan i misu zahvale za sva dobra koja smo  kroz godinu primili. Kraljica Mira nas podsjeća na velike i brojne darove i milosti koje smo primili. S njezinim ukazanjima započinje  rijeka  obraćenja. Obnavlja se  obiteljska molitva,  Cvijeta čašćenje Presvetog Sakramenta,  počinje  obnova i preporod Crkve kroz sakrament pomirenja.  Sve nastaje novo. Ozdravljenja duše i tijela, izmirenja obitelji i cijelih naroda. Sve čini novo.  Zadivljeni smo i zahvalni.

Naš odgovor  je u mnogim srcima izostao.  Postoje oni koji  čuju poziv i ne odgovore. Prečuju zov Kraljice Mira. Čini im se da je dovoljno znati i čuti, ne protiviti se poruci i Majci, a odgovor  izostaje . Da, Bog zna kako smo u svojoj slabosti  prelazili preko poziva. U čemu je naš problem!  Strah nas je počet postiti, odreći se svega što nam  ugađa i sl. Zamisli ovisnike  o serijama na tv. Drugi opet  koliki ovisnici o Internetu , modi, drogi, kocki, alkoholu!

Kako smo se odazvali, samo Bog zna. Mnogi plodovi su izostali našim nemarom.  Ne zaboravimo  prispodobu o sijaču i sjemenu.  Sjemenja koja nisu pala na dobru zemlju, pripremljenu i uzoranu zemlju  nisu dala nikakav plod. Samo ona što su pala na dobru zemlju donose trideset, šezdeset ili stostruki plod. Nije isto klas od 30, 60 ili 100 novih zrnja. To je snažna slika našeg srca i života. Moramo se truditi i oslobađati svakog korova da donesemo što veći plod.

Nije kasno! kaže nam Majka. Odlučimo se danas, sada za svetost i život s Bogom  i plodovi obilni neće izostati.

Ova prelijepa poruka je radikalni zahtjev u kojem se moramo ispitati  o našoj suradnji s Bogom i Crkvom. Trudimo se poput onog čovjeka koji je dobio pet talenata. Da to smo mi. Sve smo dobili. Iskrenim apostolatom i životom zaslužimo drugih pet.

Ovaj mjesec ćemo moliti na slijedeće nakane:

  1. Za sve koji su čuli Gospin poziv da odgovore i donesu obilne plodove.
  2. Za vidioce koji se trude probuditi odgovornost i ljubav  u svakom srcu da uspiju . Za sve hodočasnike koji se susreću s vidiocima da ih dodirne milost i nađu jedini put, a to je  obraćenje.
  3. Za međugorskog biskupa Henrika i sve svećenike ispovjednike da imaju veliko i milosrdno srce.
  4. Za duhovnika fra. Jozo Zovku, za njegovo zdravlje i njegove nakane.