Gospina poruka, 25.siječnja 2019.


Poruka, 25. siječnja 2019.

Draga djeco! Danas vas kao majka pozivam na obraćenje. Ovo vrijeme je za vas, dječice, vrijeme tišine i molitve. Zato, u toplini vašeg srca neka  zrno nade i vjere raste i vi ćete, dječice, iz dana u dan osjetiti potrebu da više molite. Vaš će život postati uredan i odgovoran. Shvatit ćete, dječice, da ste ovdje na zemlji prolazni i osjetit ćete potrebu da budete bliže Bogu i s ljubavlju ćete svjedočiti vaše iskustvo susreta s Bogom koje ćete dijeliti s drugima. Ja sam s vama i molim se za vas, ali ne mogu bez vašeg Da. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.

 

Draga molitvena obitelji!

I započe večeras Kraljica Mira s porukom baš kao na početku u prisutnosti grupice seljana iz Bijakovića. Poziv Majke na obraćenje. Kad gledamo povijest proroka i apostola onda vidimo da je temeljni poziv bio na obraćenje. To je svatko razumio i osjećao duboko potrebu za promjenom srca, zatim uskladiti svoj život sa Božjom voljom i zakonom. Ovo vrijeme je naše. Ne protiv nas. Ovo vrijeme ne pripada Sotoni, već nama djeci Božjoj. Ono je naše vrijeme u kojem svatko od nas ima posebnu misiju dati plodove i biti svjedok-prorok Božji. Vidimo i samog Gospodina Isusa kako se povlači u pustinju prije nego će početi poučavati ljude. I prva propovijed u Nazaretskoj sinagogi je bio poziv na obraćenje. Poziv na prihvaćanje srcem Evanđelje Božje. Da bi čovjek mogao susresti druge i prenijeti im Poruku potrebno je dolaziti iz tišine i molitve. Čovjek koji pročišćava svoje misli i svoje riječi kroz molitvu i u tišini postaje milozvučni instrument Božji. Pred njim se zaustavlja svako srce, jer ga je upoznalo kao svoga. Kao onog koji mu darove nosi. Na samom početku su svi pitali što nam je činiti! Ona kao mudra Majka uči nas moliti i poziva na post i molitvu. Ne recitirati molitvu, već moliti srcem. Potpuni  čovjek s umom i srcem i svim svojim osjećajima, dakle, s cijelim svojim bićem stoji pred Bogom u molitvi. Koje osvježenje u onim vrelim političkim i ljetnim danima! I vratila se krunica u naše ruke, u naše obitelji kao i u sve naše dane. Tako su vjernici postali jaki, odvažni svjedoci Gospine prisutnosti i ljubavi. Svi ostali, a napose neprijatelji su u strahu. Strah kao snažni obruč je ugrožavao njihove misli, živote. I postadoše tako zarobljeni. Dok molitva okuplja i jača vjeru i ljubav Gospine obitelji. To otvoreno i toplo srce štovatelja Kraljice Mira je postalo čudo koje se ne može više sakriti, nijekati. Vjernici na koljenima je bila najmoćnija vojska Gospina.

Srce koje ljubi Boga ne može više bez molitve. Ono traži sve načine i programe koje ga sve više i dublje, srcem uče moliti. Poput glazbenika koji danomice raste u znanju i sviranju, tražeći sve više i više skladbi u kojima se ogleda i uživa duša njegova. Molitelj se ne umara moleći, već sve više i više traži nove prigode i seminare molitve. On raste. Život vjernika koji moli postaje uredan i odgovoran. Molitveni program koji danomice traje sve duže i duže postaje privlačniji, ugodniji svakom srcu. Te molitve od samog početka postaju kupke duše, pomazanje i balzam za sve rane. Zato Međugorje neodoljivo kao magnet sve privlači, svima koristi. Svatko odlazi ispunjen posebnim svjetlom i milošću sposoban svjedočiti o onom što je vidio i doživio. Tako je to sveto mjesto postalo naša škola molitve, a Kraljica Mira naša majka i učiteljica. Njoj treba naše Da, naš FIAT. Bogu je trebao njezin Da u Nazaretu. Djevica prihvaća Božju volju i sav Njegov plan spasenja. Na njezin Da događa se Utjelovljenje. Početak boljeg svijeta i  Novog zavjeta. Vječna Božja Riječ postaje čovjek Isus Sin Božji iz Nazareta.

Da bi u toplini našeg srca posijano zrno milosti, zrno nade klijalo, raslo i donijelo obilat plod treba naše Da. Današnji svijet na kojeg je pala tmina nevjere i grijeha, sebičnosti i nasilja treba nove apostole, nove svjedoke, nove misionare.

Od Boga po čovjeku dolazi spasenje. Probudimo se i stavimo svoj život Bogu na raspolaganje – recimo svoj Da po kojem će svjetlost zasjati svima koji su u tami, milost svima koji su pali, izlazak svima koji su zarobljeni.

Draga naša Majko!

Razumjeli smo važnost poruke i odgovora na nju. Pomozi nam da naše Da bude izrečeno i življeno u svakom našem danu i životnom trenutku. Molimo da nas nadahnjuješ da nasljedujemo Isusa i ostanemo mu vjerni. Zagledani u tebe, Majko, i tvoj ponizni predani Bogu život molimo da odaberemo tvoj put. Ponizna i sveta Majko moli za nas grešnike AMEN!

 

Ovog mjeseca ćemo moliti na slijedeće nakane:

 

  1. Za nas i naše obraćenje. Za promjenu našeg srca. Za izkorjenuće svakoga grijeha iz našeg srca iz naših obitelji, naše Crkve
  2. Za sve kršćane, a napose hodočasnike da kroz poniznu i ustrajnu molitvu odgovore Gospi svoj
  3. Za sve bolesne i nemoćne da nađu milost ozdravljena i obraćenja. Za vidioce, našega biskupa Henrika i sve svećenike i redovnike da svjedoče svojim životom i radom i tako dadnu svoj Da.
  4. Za našega duhovnika fra. Jozu Zovku.