Poruka, 25. svibanj 2019.


Poruka, 25. svibanj 2019.
„Draga djeco! Bog mi je dopustio iz svog milosrđa da sam s vama, da vas poučavam i vodim prema putu obraćenja. Dječice, vi ste svi pozvani da iz sveg srca molite da se ostvari plan spasenja vama i po vama. Budite svjesni dječice, da je život kratak i čeka vas život vječni po zasluzi. Zato, molite, molite, molite da biste bili dostojni instrumenti u Božjim rukama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

 
Draga molitvena obitelji,
Čujemo još jednom Majku, Kraljicu Mira kako nam svjedoči da je njezina prisutnost u Međugorju iz čiste ljubavi i milosrđa Božjeg. Ona nas poučava i vodi do obraćenja. Ona uči moliti svoga Sina Isusa u Nazaretu, a učenike u gornjoj sobi tj. u dvorani posljednje večere, Crkvu u svojim svetištima diljem zemlje. Gospa je s nama svjedoče ne samo vidioci, već svi međugorski hodočasnici. Svaki od njih je pozvan i dobio svoje mjesto baš kao na svadbi u Kani Galilejskoj. Svaki svat je pio novo vino koje je došlo na stolove. Hodočasnik jednako i danas susreće Majku Kraljicu Mira kao sami vidioci na početku ukazanja. Svi mi doživimo tu milost Gospine blizine i čudesne pomoći. Ne dolaze danas hodočasnici na prazno Podbrdo ili Križevac. Majka nas uporno i strpljivo čeka i vodi preko sakramenata do obraćenja i promjene srca. Svaki međugorski obraćenik bi mogao pisati poput svetog Pavla ili svetog Augustina o svom obraćenju. I kao i uvijek je izvor milosti u Bogu, a mi smo samo suradnici koji odgovaramo na poziv.
Stoga gotovo nikad nije izostala Gospina riječ zahvale:“Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu“. Vi ste svi pozvani da iz sveg srca molite…Neka ovo vrijeme prije obljetnice bude vrijeme naše molitve i naše zahvale Gospi. Neka nam uvijek bude nadahnuće i moćan primjer sveta Elizabeta u Ain Karemu. „Od kuda mi to da Majka moga Boga dođe k meni.!“
Od kuda ta milost našem Međugorju i hrvatskom narodu da Majka našeg Boga Kraljica Mira dođe k nama.!? Dakle, Božji plan je naše obraćenje kroz pouku i vodstvo Kraljice Mira. Po nama se treba događati obraćenje i pronalazio put spasenja. Poziv na molitvu da budemo dostojni instrumenti u Božjim rukama. Dakle, nitko nije nevažan. Nitko nije otpisan. Jednostavno svi smo pozvani. Molitva naša s Gospom je kao i uvijek u povijesti Crkve uslišana. Neka ovo sveto vrijeme bude naš ponizni odaziv Kraljici Mira na usrdni poziv: „Zato, molite, molite, molite.“!
Neka i u ovo vrijeme se opetuje čvrsta odluka – nakana kao na samom početku: „Sve ćemo učiniti što nam ona kaže“! Dragi župljani i hodočasnici, odazovite se na poziv Kraljice Mira. Prionite uz molitvu, a napose obiteljsku molitvu, kao i molitvu u svetištu. Dragi mladi prijatelji, vaši djedovi i očevi su tako na samom početku odgovorili na poziv. Danas ste vi na redu. Od vas se očekuje jasan stav i još snažniji odgovor. Naći vrijeme za obiteljsku molitvu. Molitva ružarja – krunice je naš odgovor. Post srijedom i petkom te sudjelovanje na svetoj misi. Bit će to naš ispit vjernosti Bogu i Gospi.
Dužni smo dati primjer svima koji dolaze i traže Gospu i njezinu pomoć u našoj župi. Prisjetite se samo Heroda u Jeruzalemu koji ništa ne zna o Novorođenom Kralju Isusu. Njegovo neznanje se pretvorilo u agresiju i progon svog naroda. Naša odgovornost je pred Bogom i narodom kao i svim hodočasnicima. Pokažimo dostojnu ljubav i odgovornost za najveće događaje našeg vremena.
Ovaj mjesec ćemo moliti na slijedeće nakane:

 
1. Za vidioce i njihove obitelji da ostanu ponizni i vjerni svjedoci Gospinih Ukazanja, autentični svjedoci koji žive njezine poruke i prenose ih drugima.

 
2. Za sve svećenike i ispovjednike u Međugorju da ne zaborave da su instrument na putu obraćenja, izmirenja s Bogom i bližnjim. Neka budu obdareni poniznošću, svetošću i strpljivošću. Sve čine samo u Ime Isusa Krista.

 
3. Za sve hodočasnike i župljane koji ih ugošćuju da nikad ne izgube potrebnu ljubav i kršćansku susretljivost.

 
4. Za našega duhovnika fra Jozu.