Dobrodošli


Draga braćo i sestre, cijenjeni članovi naše velike molitvene obitelji,

evo nas s novom stranicom, a već starim poslanjem – živjeti Gospine poruke. Naša brojna molitvena zajednica prolazila je s Međugorjem razne kušnje i krize, ali Bogu hvala, uvijek je ustrajala na putu. Naš je godišnji Sabor bio svojevrsna smotra našega puta i poziva. Postoje oni koji oduševljeno šire apostolat, no ima i onih koji su se umorili od ‘monotona‘ hoda. Međutim, kao što smo i svjesni, naš poziv nije sezonski i nije privremeni apostolat, vec trajni rad i trajno oblikovanje svoga života i svoje obitelji kroz zajedništvo s Gospom.

Njezina nam je poruka uvijek bila sveta i nova s novim nadahnućem. Upravo kao što sunce od samog početka svijetli i žari svjetlosnu snagu i energiju, i nikada se ne umara, nikad nije isto i ne ponavlja se, a uvijek je svemu potrebno. Bez njega nema života na Zemlji, jer Zemlja bi postala pusta i prazna. Bez cvijeća i ptica, bez ljudi i pjesme sve bi zaogrnula samo smrt.

Tako je i s nama, našim pozivom da živimo poruke, jer bez molitve svijet bi bio sama pustoš i užas. Lice Zemlje ostalo bi bez osmijeha i pjesme, bez svetosti i mira, bez ljubavi. I zato smo mi ovdje, jer mi smo kroz poruke ucijepljeni u marijanski apostolat Crkve.

Nama dvjema, Ivanki i Željki, povjereno je vodstvo ove velike molitvene zajednice. Nismo izabrane zato što mislimo da smo dostojne ili primjerene, već zato što smo zamoljene i što osjećamo veliku odgovornost, kao i drugi članovi, za našu zajednicu. Naša molitvena zajednica ima predivnu prošlost i zapažene plodove. I zato nije vrijeme za prečuti poruku, jer Gospa nam ih ne daje radi informacija, već radi apostolata. Naša je aktivnost dar cijeloj Crkvi, milost svemu svijetu, a poslušati Majku, blagoslov je za cijelu obitelj.

Osjećamo veliku čast i milost da možemo zajednički s novim zanosom i poniznošću živjeti poruke, širiti i svjedočiti poruke Kraljice Mira. Redovito ćemo vam pisati i izvještavati vas o našem bratstvu, o Međugorju i našim zajednicama po svijetu. Kao što loza ne može bez trsa, tako i mi ne možemo bez vaše potpore i suradnje.

Uz iskrene pozdrave, odane vam sestre u Kristu,
Ivanka Ćavar i Željka Galić