Tko smo mi…


Molitveno pobratimstvo POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE SVETOJ ELIZABETI  „Pohođenje“

Molitvena zajednica osnovana je ratne 1993. godine kao naš odgovor na poruke Kraljice Mira. Sam naš naziv sadrži moto našeg apostolata. To prije svega znači svojom svakodnevnom molitvom i ljubavlju „pohoditi“ brata, bližnjega u nevolji.

Kraljica Mira nam je više puta naglasila da možemo zaustaviti ratove, kao i sve međuljudske odnose i sukobe, postom i molitvom.

Fra Jozo Zovko Zajednica, okrenuta potpuno Kraljici Mira i njezinim porukama, želi iskrenoGospina poruka živjeti i svjedočiti životom njezine poruke. U tom velikom apostolatu nitko nije sam, nego smo velika obitelj koja se druži i sastaje na molitvu i čašćenje Presvetog Sakramenta. Do danas zajednica broji više od 11.000 članova nastanjenih diljem Amerike, Austrije, Irske, Poljske, Rusije, Jeruzalema, Njemacke, Francuske, Brazila, Danske, Engleske, Slovacke, Kine, Italije, Španjolske, Portugala, Argentine, Koreje, Slovenije, Hrvatske, i BiH.

Svaki član molitvene zajednice ima svoga molitvenog pobratima za kojeg moli svaki dan Ružarij. U naš program smo uključili molitvu Ružarja, tjedni susret zajednice s duhovnikom, na kojem se razmatra posljednja poruka Kraljice Mira, zajednička molitva Krunice, litanije, sveta misa i klanjanje Presvetom.

Kao ljudi, skloni smo čuti poruku, kao vjernici hodočastiti i učiniti svoj zavjet, te prinijeti svoje molitve i žrtve Gospodinu. Stoga, naša je molitvena zajednica u temelj svog apostolata postavila načelo odgovoriti na poziv Kraljice Mira, prihvatiti poruke i u poniznosti ih živjeti.

Temeljne poruke smo nazvali PET KAMENOVA.

Tim oružjem je David izišao pred Golijata i Filistejce i zaustavio njihov neprijateljski pohod i opaki plan u Jahvino ime. Što je čovjeku nemoguće, Bogu je moguće. Želimo postati i biti Gospin David danas. Naši kamenovi s kojim zaustavljamo snažnog neprijatelja su:

1.Svakodnevna molitva Ružarja u obitelji, molitva srcem,
2.Euharistija u nedjelje i blagdane, čašćenje i klanjanje Presvetom sakramentu,
3.Svakodnevno čitanje Sv. pisma,
4.Post srijedom i petkom,
5.Mjesečna ispovijed

HVALA VAM ŠTO STE SE ODAZVALI MOME POZIVU!